Μάγεψε η Φωτεινή Δάρρα στους Δελφούς

Οι Δελφοί ταξίδεψαν μουσικά σε όλο τον κόσμο με την συναυλία που δόθηκε στον αρχαιολογικό χώρο και χάρη στην σύγχρονη τεχνολογία. Με ζωντανή διαδικτυακή μετάδοση από τον ομφαλό της γης, οι ήχοι της μουσικής με τη θαυμάσια ερμηνεία της Φωτεινής Δάρρα ένωσαν τους ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη.

 

Της Σάγιας Τσαουσίδου

Οι θεατές της εκδήλωσης στη Ρωμαϊκή Αγορά κάτω από το ολόγιομο φεγγάρι  χειροκρότησαν θερμά  την σπουδαία ερμηνεύτρια και την ορχήστρα της! Η συναυλία μεταδόθηκε μέσω live-streaming από την επίσημη σελίδα της στο acebook  www.facebook.com/foteinidarra/,  καθώς και από το επίσημο site του Δήμου  Δελφών dimosdelfon.gr

Η συναυλία διοργανώθηκε από τον Δήμο Δελφών και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Φωκίδας και αποτελεί μέρος ενός φιλόδοξου σχεδίου προώθησης των Δελφών αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

«Είμαι πολύ ευτυχισμένη που τραγούδησα για πρώτη φορά στον Ιερό χώρο των Δελφών, στον ομφαλό της γης, όπως έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες και όπως πιστεύεται ακόμα και σήμερα από Έλληνες και ξένους σε ολόκληρο τον πλανήτη. Μέσα από την κινηματογράφηση αυτής της συναυλίας στρέψαμε το ενδιαφέρον όλου του κόσμου στους Δελφούς αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα, αναδεικνύοντας την αδιαμφισβήτητη αξία του αρχαιολογικού χώρου με όχημα την Ελληνική μουσική. Ευχαριστώ από καρδιάς τον Δήμο Δελφών και την εφορεία αρχαιοτήτων Φωκίδας που κάνουν αληθινό ένα ακόμα καλλιτεχνικό μου όνειρο! Συνεχίζουμε με συναυλίες που εκπέμπουν κι από άλλα μέρη της Ελλάδας, προβάλλοντας τις ομορφιές της χώρας μας μέσα από τα τραγούδια μας!», δήλωσε αμέσως μετά τη συναυλία η Φωτεινή Δάρρα.

Την ενορχήστρωση επιμελήθηκε ο μαέστρος και πιανίστας Γιώργος Παπαχριστούδης.

Σκηνοθεσία: Στέφανος Παπαδόπουλος

Σχεδιασμός ήχου: Δημήτρης Χωριανόπουλος

Σχεδιασμός φωτισμών: Γιάννης Μανιατάκος

Παίζουν οι μουσικοί:

Πιάνο: Γιώργος Παπαχριστούδης

Μπάσο: Χάρης Κελλάρης

Τρομπέτα: Απόστολος Καλογιάννης

Τρομπόνι: Γιάννης Αρβανιτάκης- Σπύρος Βέργης

Κρουστά: Αντώνης Γερογιάννης

 

 

Σχετικά