Άμεση αποκατάσταση της δημοκρατικής νομιμότητας στη Μάλτα

Με αφορμή τις νέες αποκαλύψεις για την ανάμιξη κυβερνητικών αξιωματούχων της Μάλτας στην συγκάλυψη της δολοφονίας της δημοσιογράφου Daphne Caruana Galizia, η Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του Ε.Λ.Κ. κυρία Ελίζα Βόζεμπεργκ – Βρυωνίδη ζήτησε με παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο την έμπρακτη αλληλεγγύη στους πολίτες της Μάλτας, προκειμένου να αποκατασταθεί άμεσα το κράτος δικαίου και τα θεμελιώδη δικαιώματα που έχουν δεχθεί καίριο πλήγμα.

Στη σχετική συζήτηση, παρουσία της Αντιπροέδρου της Κομισιόν για τις Αξίες και τη Διαφάνεια, κα. Věra Jourová, συμμετείχε πλήθος ευρωβουλευτών που εξέφρασαν κατά κύριο λόγο τη βαθιά τους ανησυχία για την ακεραιότητα και την αξιοπιστία των ερευνών σχετικά με τη δολοφονία της Daphne Caruana Galizia.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι η συγκάλυψη αποτρόπαιων εγκλημάτων, όπως η μαφιόζικη εκτέλεση της δημοσιογράφου, προσβάλλει τις δημοκρατικές αξίες και τη νομιμότητα ενώ επισήμανε ότι η άρνηση παραίτησης του πρωθυπουργού Μουσκάτ ερμηνεύεται ως προσπάθεια παρεμπόδισης της ομαλής λειτουργίας των θεσμών.

 

 

Σχετικά